sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sunnuntain urakka

Nyt viimeinen otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin tämän postauksen tekemistä. Kerron hinnoista Liettuassa ,hieman pakkeleista ja muista ostoksista. Eli yleensä sanon, että Liettuassa on kolme kertaa halvempaa. Mikä Suomessa maksaa neljä euroa, täällä se maksaa neljä litaa. Ei tietenkään aina ja riippuen mistä puhutaan. Esimerkiksi Vero Modassa on aivan samat hinnat, kuin Suomessa. Liettuassa on kyllä enemmän suurempia alennuksia, koska yleensä kalliimmat tuotteet jäät hyllyille ja niistä pitää päästä eroon. Eli Liettuassa kannattaa alet käydä läpi, sieltä saa kansainvälisiltäkin merkeiltä roimia alennuksia.


Offtopic


Ruokaostokset ovat taas noin kolme kertaa halvemmat, kala on kallista ja perunat halpoja. Itse en pitä hirveästi punaisesta lihasta (en minkään hippiaatteen takia), koska maku on melko karmea ja kana maistuu paremmalle. Siksi diettini on melkein 100 prosenttisesti kanaa, kalkkunaa, kalaa + rehut, riisit ja muut härötykset. Possua syön, ehkä kerran puolessa vuodessa jos silloinkaan. Liettuassa onneksi kanaa löytyy paljon ja hintaa on sille yleensä noin 4-6 euroa/1kg. Suomalaisia tuotteitakin löytyy (Prismasta eniten), mutta hinnat ovat vähän mitä sattuu. Jotkut ovat tosi halpoja ja joistakin en viitsi maksaa edes niin paljon. Ruokakerma pitää aina mennä ostamaan Prismasta, kun en ole missään nähnyt mitään vastinetta sille. Liettuassa makeiset ja viinat ovat halpoja. Tupakka ei myöskään ole liian kallista, aski on about 2-4 euroa ja salakuljetetut ovat varmasti vieläkin halvempia. 


Palvelut esim. hieronta, solarium ja manikyyrit ovat hieman halvempia kuin Suomessa. Kynteni lohkesi inhottavasti, joten sain sen korjattua femmalla Akropoliksessa. Solariumia en ota, mutta hintoja olen seurannut ja minuutti on yleensä noin reilut kolmekymmentä senttiä euroissa. Asuminen on melko halpaa, maksan 250 euro vuokrasta (joka on melko paljon Liettuassa) ja noin 50-100 euroa kaasusta, sähköstä, vedestä jne. Lämmitys ei ole vielä alkanut täällä ja se tuleekin maksamaan paljon. Asun kuitenkin todella hyvässä paikassa ja nätissä asunnossa, joten vuokrani on siihen verrattuna sopiva.


Nyt miehet voivat lopettaa lukemisen, jos eivät halua kuullaa pakkeleista. Blogistani ei todellakaan ole tulossa ihqu life-style blogi, jossa kerron uusista H&M legginsseistäni etc. Tämä vain sopi aiheeseen hyvin. Eli tein hieman ostoksia noin viikko sitten Ozaksen ostoskeskuksessa ja tutustuin Inglot nimiseen meikkisarjaan. Ostin vain uuden siveltimen ja maksoin noin 5 euroa siitä. Kaupassa kuitenkin huomioni vei todella kauniit ja värikkäät meikit. Kaupassa saa itse koota haluamansa meikkipaletin huulipunista luomiväreihin ja tarkoituksena olisi käydä hieman shoppailemassa siellä myöhemmin. Sivellin, jonka ostin on ihanan pehmeä ja todella hyvälaatuinen. Muutamaa luomiväriä kokeillessani huomasin, että niissä on todella paljon pigmenttiä ja vaikuttavat korkealaatuisilta. Hintoja en valitettavasti jäänyt urkkimaan, mutta uskon hintojen olevan halpoja. Inglottia on mielestäni Suomessakin, mutta jokainen googlettakoon itse missä ne sitten ovat.




The Body Shopista löysin uuden dödön, jonka mielyttävästä tuoksusta pidän. Sen kokeilemista en ole vielä aloittanut, mutta vaikuttaa lupaavalta. Seuraavasta kaupasta sain kulmille geelin ja keräsin samalla pari freebietä edellisistä kaupoista.







Tuota D&G:n hajuvettä olen käyttänyt ja rakastuin siihen todella. Onneksi kohta on joulu! 


Prismasta muuten löysin hyvän esimerkin roimista alennuksista. Puman t-paidan sain alle kuudella eurolla 26:n sijaan. Olen alkanut tykkäämään enemmän väreistä viimeisen kuukauden aikana. Yleensä pukeudun mustaan, ruskeaan, valkoiseen ja harmaaseen. Koulussa pitää pitää myös matalaa profiilia väreissä, joten olen vapaa-aikana tykästynyt violettiin ja muihin kirkkaimpiin väreihin. Johtuukohan se Liettuan harmaudesta. Ystäväni sanoi joskus, että ensimmäinen asia, joka hänelle tulee mieleen Liettuasta on harmaa teollisuusalue :D. Kyllähän se vähän pitää paikkansa, ainakin joskus...





Pahoittelen typoista, jos niitä on ja tärähtäneistä kuvista. Yhdellä kädellä kirjoittaminen on perseestä ja kuvaaminen järkkärillä vieläkin hauskempaa.

Ei kommentteja: