keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ilouutisia

Tänään kaupungilla pyöriessäni huomasin, että poikaystäväni oli soittaut ja soitin takaisin. Sain kuulla uutisia, jotka saivat veren kiehumaan sisälläni. Vuokranantajamme oli lähettänyt sähköpostiviesti, että hän on antanut meille lupaamansa asunnon läheiselle tuttavalleen ja toivotti meille onnea uuden asunnon etsimiseen.

Silloin kilahti ja tuntui siltä, että jos joskus kaikki paska voisi kaatua päälle, niin se tapahtui tänään. Osoitteenmuutos on tehty. Kaikki postini menee kyseiseen osoitteeseen muutaman päivän kuluttua. Liput on varattu matkalle. Isäni (joka tuo kamamme perässä), lauttalippu on varattu. Kaikki on suunniteltu valmiiksi. Ei tarvitsisi, kuin allekirjoittaa paperit ja saisimme muuttaa asuntoon samana päivänä. Kyseinen riivaja oli kirjoittanut meille mustaa valkoisella, että hän vuokraa meille asuntonsa. Tapahtuman olisin ymmärtänyt vielä jossain määrin, jos olisimme kuulleet tästä kuukausi sitten!  Kyse ei ole mistään muusta, kuin äärimmäisen härskistä vittumaisuudesta.

Pahimmasta raivostani ja huutamisestani aloin keskittyä olennaiseen, asunnon löytämiseen. Edes väliaikainen asunto kelpaisi nyt. Yhden asunnon hyvältä paikalta saimme järkättyä Vilnasta. Ongelma on, että joku on varannut sen ennen meitä ja SAATTAA muuttaa asuntoon muutaman päivän sisällä. Jos ei, niin asunto on meidän. Olemme ottaneet härskisti käyttöön kavereiden kaverit ja kaikki mahdolliset tuttavat, joilla saattaisi olla edes joku idea päässään. Onneksi tilanne on nyt valoisampi ja meillä on edes muutama vaihtoehto, mutta olen edelleen raivoissani. En todellakaan ole antautumassa helpolla ja sanomassa: " Aijaa no me etitään viikossa toinen asunto, ei se mitään! :) ". Haluan todellakin jutella kyseisen henkilön kanssa puhelimessa tahi kasvokkain ja selvittää tämän sotkun. Vähintä, mitä hän nyt voi tehdä on auttaa meitä löytämään toinen asunto, mutta se taitaa olla liikaa pyydetty. 


Tämä kuvaa hyvin, miltä tänään tuntui.
(We <3 it)
Onko muilla kokemuksia raivostuttavista ongelmista vuokra-asuntojen tai vuokranantajien kanssa? Please leave a comment down below!

2 kommenttia:

Baltian kv. kirjoitti...

Omat samantapaiset kokemukseni ovat 200 ltl etukäteismaksun veloittava vuokravälittäjä, joka vain tarjoaa samoja asuntoja, kuin päivän lehdessä oli sekä eräs mukava vuokraisäntä, joka kutsui itseään koko ajan vuokralaiseksi (ja vielä liettuaksi). Lisäksi häntä ei kauheasti tuntunut kiinnostavan asuntonsa kosteusvaurio. No, eipä se kämppä ole näyttänyt kellekkään kelpaavan, yhä on tyhjillään.

Tuon oman vuokrahelvettinne muuten voitte riitauttaa: jos teillä on vuokrasta sopimus, pyytäkää korvausta aiheutetusta vahingosta. Mainitkaa vaikka että asianajajanne pyysi näin tekemään. Varmaan tulee hieman myöhään tämäkin kommentti, mutta on ollut hieman kiireinen kesä.

Susanna kirjoitti...

Kaikenlaisia "vitsejä" täällä tosiaankin asuntoa vuokratessa näkee vähänväliä. Oikeuteen luultavasti veisinkin, mutta kaiken tämän jälkeen haluan vain unohtaa koko roskan :D. Kävi kyllä mielessä kyseinen, monesti. Luultavasti laiskuuttani annan asian olla ja haistatan pitkät jos kadulla nään. :D