tiistai 10. toukokuuta 2011

Disney-musiikkia ja viisuhuumaa

Eilisessä Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa Liettuan viisubiisi C'est ma vie oli liettualais-puolalais-ukrainalaisen Evelina Sašenkon laulama kappale. Laulussa yhdistyi englannnin ja ranskan kielen lisäksi myös viittomakieli, joka yllätys yllätys herätti sympatiaa kaikissa. Jo ennen semifinaaleja liettualaiset toimittajat olivat maalanneet piruja seinille hänen onnistumisestaan esimerkiksi hänen kehostaan oli tullut sanomista, ettei se ole Euroviisutasoa. Esiintymispuku olikin muuttunut valtavasti, korsetti varmasti puristi tiukasti kylkiluut kasaan. Puvun kaunista mustaa koristeluakin oli laskettu alemmas peittämään mahaa. Kuitenkin hän näytti kauniilta ja luonnolliselta lavalla.


Suomesta sitä kommentoitiin vanhanaikaisena, klassisena, mutta surullisena. Mielestäni kappaleessa, eikä laulajassa ole mitään vikaan, mutta minua häiritsee aivan valtavasti se miten paljon se kuullosta joltakin Disneyn prinsessa-elokuvan musiikilta. Hänen äänessään ei oikein ole mitään potkua tai erilaisuutta, mitä yleensä Euroviisuissa nähdään. Kappale ei täytä minun kriteerejäni hyvästä Euroviisubiisistä, mutta omassa genressään kappale on hyvä. 

Suomen kappale ei ole tyyliäni yhtään, mutta täytyy myöntää naisena, että kappale on suoloinen. Klassinen pari: mies ja kitara-yhdistelmä toimii AINA!. Kuitenkin nyt Suomen ja Liettuan kappaleet ovat jatkossa, joten peukut pystyyn heille molemmille!




Ei kommentteja: