tiistai 1. maaliskuuta 2011

Do you speak Lithuanian?

I don't! Tuli tälläinen probleema eteen pari kuukautta sitten, kun päätin lähteä vuodeksi Liettuaan opiskelemaan. Kouluun-jossa-ei-opeteta-englanniksi. Mikäs se semmoinen liettualainen koulu muka olisi. Toki englannin kielisiäkin löytyi, mutta kaikenlaisia ongelmia tuli niiden kanssa. Sitten löytyi (kallis) helmi kaikkien koulujen keskeltä. Privaatti koulu Vilnasta, josta saisin suoritusmerkinnät kaikista aineista, vaikkakin opetus on melko kallista ja lisäksi liettuaksi. Olen tämän ongelman jo sisäistänyt ja uskon vihdoin, ettei ihmettä (kunnollista ihmettä) eli suomi-liettua sanakirjaa ole olemassakaan. Perusjutut osaan, mutta ei niillä käännetää mitään fysiikan lakeja, joten nyt jos joku tietäisi parhaimman kirjan tai minkä tahansa vihkosen, josta löytyisi kattavampi sanasto. Luulen että englanti-liettua sanakirja pitää hankkia... Kokemuksia ja kommentteja, kiitos.

3 kommenttia:

Baltian kv. kirjoitti...

Ne dienos be lietuviu kalbos on ihan jees kirja, jos motivaatiota löytyy yksin opiskella. VDU Kaunasissa jaa VU Vilnassa molemmat pitävät Liettuan kurssin kesäisin. Etsippä muuten tietoa nimellä "Jorma Vartiainen". On tehnyt aika paljon tällä sanastorintamalla.

Susanna kirjoitti...

Kiitos kaunis, olisin melkoisessa kusessa muuten, Jorma Vartiaisen sanakirjaa olenkin metsästelly, mutta ei täältä Itä-Savosta harmikseni sellaisia löydy, jospa vain tilaisin sen jostain. Kursseille en varmaan Liettuaan ehdi, kesätöiden takia, mutta hyvä tietää, että sellaisiakin järjestetään.

Baltian kv. kirjoitti...

Vartiainenhan on Joensuusta, joten pieni ihme. Liettuassa on saatavilla tuo sanakirja, kunhan vain päädyt erikoiskirjakauppaan.