lauantai 17. maaliskuuta 2012

Poland vs. Lithuania

Puolalaiset ovat saapuneet tänään joukolla Vilnaan, koska he ajattelevat heidän koulujensa Liettuassa olevan painostettuna. Tämä johtuu siitä, että Liettua haluaa heidän tekevän liettuan kielen kokeen lukion lopussa. Niinkuin kaikki muutkin liettualaiset opiskelijat tekevät. Ihan okei syy raivota ja mellakoida? No eipä juuri, koska liettualaiset opiskelijat taas Puolassa tekevät puolan kielen kokeen lukiossa. Eli reiluuden ja tasapuolisuuden nimessä tämä uudistus olisi vain normaalia. Eikä tämä koske vain puolalaisia opiskelijoita, vaan myös valkovenäläisiä ja venäläisiä. Ylipäätään kaikkia opiskelijoita Liettuassa. Maassa maan tavalla. Itse en voi ymmärtää mikä on niin suuria asia, että pitää tuhansien joukolla tulla marssimaan ympäri keskustaa. Itse en voisi välittää karvan vertaa jos suomalaiset opiskelijat joutuisivat ruotsissa tekemään ruotsin kokeen. Puolan ja Liettuan välit eivät kuitenkaan ole mitenkään lämpimät ja kättä väännetään vähän kaikesta. Aiemmin kaavailtiin jo verilöylyä, että veri kiehuu liikaa ja aletaan panna ranttaliksi. Näköjään kaikki meni ihan hyvin, kyllä niitä pidätyksiä muutama tuli kaikesta huolimatta. Lisäksi pari kuvaa 15min.lt sivulta.


Vapaa käännös: Loppy syrjintä ja assimilaatio politiikalle
 Jos aiheesta haluaa lukea lisää niin tässä pari linkkiä aiheeseen englanniksi:


http://www.15min.lt/en/article/in-lithuania/over-3-000-people-gather-in-vilnius-to-protest-modifications-in-ethnic-minority-education-525-204370#axzz1pO3jDN00 


http://www.15min.lt/en/article/in-lithuania/lithuanian-teachers-union-support-polish-rally-against-new-education-law-525-204236#axzz1pO3jDN00 Ei kommentteja: