maanantai 16. toukokuuta 2011

Punaniska ja kosketinsoittimet

Musiikin legenda Liettuassa, tämä todella häritsevän näkönen jätkä pimputtaa koskettimia ja laulaa jotain äidistä. Mikäs siinä :D





This legendary dude who plays keyboard and sings something about mum. However he is epic. :D

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

6-1 ja KULTAA!!

Pumppu tykyttää ja kädet tärisee, Suomi laukoo 6-1! Mieletön UNELMAottelu. Facebook täyttyy kannustuksista ja hurraamisesta. Kuka nyt ei olisi iloinen! Ei se ruotsalaisia naurata, mutta jo oli aikakin Suomen saada toinen MM-kulta. Naapurit luultavasti häiriinty ankarasta huudosta joka tuli talostamme kun Suomi sai avausmaalinsa. Pidetään yllä samaa rataa muinakin vuosina!


Finland 6-1! Facebook page is full of comments, who wouldn't be happy now??
Next year the same!

Viisupettymys ja jääkiekkohuuma

Euroviisuista tuli rukkaset ja pahasti, Suomi sijoittui vasta sijalle 21 ja Liettuakin sijalle 19. Liettua sai täydet 12 pistettä Puolalta, eikä ihmekkään onhan Evelina puolalais-ukrainalainen. Neitokainen lupasikin jo, että ensi vuonna hän osallistuu Euroviisuihin Puolan ehdokkaana. Takin kääntötemppu, or what? :D


Itselläni ei ollut omaa suosikkia, eikä mikään kappaleista ollut tyyliäni, mutta annan rispektit Georgialle (jolle Liettua antoi täydet 12 pistettä!, Serbialle, Ranskalle (liian hyvä viisuihin) ja Azerbaijanille. Eniten ärsytti Saksan lapsenääninen Lena, jonka samaa biittiä toistava kappale huonolla "britti"aksentilla höystettynä oli aivan järkyttävä. Kaikesta huolimatta paras voitti, ei sen tarvitse olla kaikkien suosikki (ei ollut minunkaan), mutta kunhan voitti! 


PS. Alan kirjoittamaan lyhyen tiivistelmän englanniksi loppuun, tuskin se ketään haittaakaan!






Onneksi olkoon!


I'm starting to write also in English here, so other visitors would understand too.
Yesterday in Eurovision Song Contest Finland got only 21st place and Lithuania 19th place. Lithuania got 12 points from Poland, probably because Evelina is Polish-Ukrainian.
I give my respect for Georgia (got 12 points from Lithuania!), Serbia, France (too good song for Eurovisions) and Azerbaijan. Congrats! I didn't like Lena, but however the very best won and it doesn't have to please everybody.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Disney-musiikkia ja viisuhuumaa

Eilisessä Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa Liettuan viisubiisi C'est ma vie oli liettualais-puolalais-ukrainalaisen Evelina Sašenkon laulama kappale. Laulussa yhdistyi englannnin ja ranskan kielen lisäksi myös viittomakieli, joka yllätys yllätys herätti sympatiaa kaikissa. Jo ennen semifinaaleja liettualaiset toimittajat olivat maalanneet piruja seinille hänen onnistumisestaan esimerkiksi hänen kehostaan oli tullut sanomista, ettei se ole Euroviisutasoa. Esiintymispuku olikin muuttunut valtavasti, korsetti varmasti puristi tiukasti kylkiluut kasaan. Puvun kaunista mustaa koristeluakin oli laskettu alemmas peittämään mahaa. Kuitenkin hän näytti kauniilta ja luonnolliselta lavalla.


Suomesta sitä kommentoitiin vanhanaikaisena, klassisena, mutta surullisena. Mielestäni kappaleessa, eikä laulajassa ole mitään vikaan, mutta minua häiritsee aivan valtavasti se miten paljon se kuullosta joltakin Disneyn prinsessa-elokuvan musiikilta. Hänen äänessään ei oikein ole mitään potkua tai erilaisuutta, mitä yleensä Euroviisuissa nähdään. Kappale ei täytä minun kriteerejäni hyvästä Euroviisubiisistä, mutta omassa genressään kappale on hyvä. 

Suomen kappale ei ole tyyliäni yhtään, mutta täytyy myöntää naisena, että kappale on suoloinen. Klassinen pari: mies ja kitara-yhdistelmä toimii AINA!. Kuitenkin nyt Suomen ja Liettuan kappaleet ovat jatkossa, joten peukut pystyyn heille molemmille!




maanantai 9. toukokuuta 2011

Ihanaa Leijonat, ihanaa!

On tullut pari vuotta seurattua "kunnolla" jääkiekkoa, ja kyllä tälläiset hetket palkitsee siihenkin tuhlatun ajan, nimittäin Suomen 3-2 voitto Venääjää vastaan. On mukava voittaa ja piste. Itse ainakin olen A-luokan penkkiurheilija, jääkiekkomailaan tahi koripalloon en mielelläni koske. Saa nähdä Suomen voitosta myöhemmin. Peukut pystyssä ainakin!


(Kuva: Google)

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kaikkea kivaa krääsää lisää


Alettiin muutama päivä sitten miettimään, mitä kaikkea tarvittaisiin mukaan. Suuremmat ostokset tehdään Liettuasta kuitenkin, koska Suomessa maksettaisiin n. kolminkertainen hinta. Lisäksi hyllyjen ja patjojen kuljettaminen sinne olisi aivan järkyttävä homma, joten homma hoituu näin siisteimmin. Laskeltiin, että about 500-600 euroa menee kaikkeen tavaraan jota tarvitaan, tosin (toivottavasti) ne kestävät ainakin 3 vuotta käytössä.

torstai 5. toukokuuta 2011

Kuvia kämpästä

Noniin pitkän ajan jälkeen päätin laitaa hieman kuvia joita sain. Kuvat ovat tulevasta kämpästämme ja sain ne noin viikko sitten.







Kämppä on Šermukšnių gatvėlla, melkein joen tuntumassa. Lyhyet matkat keskustaan ja kouluihin. Täydellinen paikka kaikin puolin.
Niin ja kaikki mitä kuvissa näkee tulee meidän omistukseen vuokran ajaksi, eli paljoa ei meidänkään tarvitse ostaa enää lisää. Sen lisäksi pitkä lista kaikkea muuta krääsää mitä he meille käsiin latovat.